• Реєстрація

Notice: Undefined index: 179 in /home/ugwogurk/public_html/templates/university/s5_suckerfish.php on line 269
Порядок вивчення окремих предметів

Повноцінність профільного навчання забезпечується реалізацією як інваріантної, так і варіативної частин навчального плану, факультативних, групових занять. Проведення цих занять здійснюється у другій половині дня за окремим розкладом. При цьому створені умови для реалізації індивідуальних освітніх потреб учнів. Тому гранично допустиме навантаження складено без урахування годин, виділених на факультативи та групові заняття.

У суспільно-гуманітарному класі (історичний профіль) на профільному рівні вивчаються предмети: історія України, всесвітня історія, людина і світ, правознавство. Решта предметів вивчається на академічному рівні.

Факультативні заняття з історії України, правознавства, географії, української мови - дають можливість підвищити рівень знань учнів, що навчається у класах за цим профілем.

У економічному класі на профільному рівні вивчаються предмети: алгебра, геометрія, географія, економіка. Решта предметів вивчається на академічному рівні.

У математичному класі на профільному рівні вивчаються предмети: фізика, математика та інформатика. Астрономія вивчається на академічному рівні, а решта предметів на рівні стандарту. Факультативні заняття з математики, інформатики, фізики та групові заняття з математики, інформатики дають можливість підвищити та поглибити рівень знань учнів з профільних предметів.

У філологічному класі на профільному рівні вивчаються предмети: іноземна мова, українська мова, друга іноземна мова (французька або німецька). Решта предметів на академічному рівні. Відповідно до наказу МОН України від 23.02.2004 р. № 132 зі змінами внесеними наказом МОН України від 05.02.2009 р. №66 додаток 22 перерозподілено години на вивчення англійської мови та німецької мови.

На вивчення  Захисту Вітчизни в 11 класах використовується програма Міністерства освіти і науки України з розрахунку 140 год.

При цьому на вивчення предмету відводиться 1,5 години на тиждень за рахунок години інваріантної складової (104 год.).

36 годин навчально-польових занять будуть проводитися за рахунок групових занять (0,5 годин).

У 7,8 класах за рахунок варіативної складової передбачено вивчення курсу інформатики за програмою для загальноосвітніх навчальних закладів. Інформатика. 7-9 класи. Програми для загальноосвітніх навчальних закладів. За редакцією М.І. Жалдака.  – Запоріжжя: Прем’єр, 2003. – 304 с.

Навчальним планом дотримана покласна кількість годин, передбачених фінансуванням. Гранично допустиме навчальне навантаження на учнів складено з розрахунку кількості занять за розкладом уроків і не включає групові та факультативні заняття; з метою створення умов для реалізації індивідуальних освітніх потреб учнів навчальним закладом передбачено проведення індивідуальних, факультативних та групових занять в другій половині дня після обідньої перерви за окремим розкладом.

 

Наші новини

ОГОЛОШЕННЯ для вступників 5-х класів   Відповідно до рішення приймальної комісії встановлено прохідний бал – 18. Учні,...

Корисні матеріали

Режим роботи Режим роботи визначено на основі нормативно-правових актів і погоджено із голов...
Порядок вивчення окремих предметів Повноцінність профільного навчання забезпечується реалізацією як інваріантної...
Навчальний план гімназії   Робочий навчальний план гімназії «Троєщина» розроблений на виконання Закону У...
Copyright © 2024. гімназіія Троєщина.